Change your cover photo
DokSausainyyy
Change your cover photo
DokSausainyyy

Otamega

[Otaku]

4 Lygis

Taškai: 301

Joined sausio 21, 2018rugsėjo 25 at 5:14pm
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

https://myanimelist.net/animelist/Dok_sausainyyy

 

Mano versti/verčiami/redaguoti anime:

https://animesub.lt/anime/ao-haru-ride/

https://animesub.lt/anime/owari-no-seraph/

https://animesub.lt/anime/noragami-aragoto/

https://animesub.lt/anime/fairy-tail-2018/

https://animesub.lt/anime/youkoso-jitsuryoku-shijou-shugi-no-kyoushitsu-e/


Sausainiai su šokolado gabalėliais

INGREDIENTAI

  • Sviesto 200 g
     
  •  300 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
     
  • 100 g  cukraus pudra
     
  • Juodo šokolado 100 g
     
  • 1 kiaušinis
     
  • Vanilinio cukraus 1 arbat. š.
     
  • Druskos 1 arbat. š.

KAIP GAMINTI

1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą.

2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį, gerai išsukite.

3. Suberkite į tešlą dalį miltų, išmaišykite, sudėkite šokolado gabalėlius, suberkite likusius miltus, užminkykite kietą tešlą.

4. Padalykite tešlą į tris dalis ir suformuokite maždaug 7 cm storio ritinėlius. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 min. palaikykite šaldiklyje.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°С temperatūros. Supjaustykite tešlos ritinėlius maždaug 0,5 cm storio riekelėmis.

6. Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite apie 20 min. Kai sausainukai gražiai paruduos, išimkite skardą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tiekite su arbata, kava ar pienu. 


Avižinių dribsnių sausainiai 

 

 

INGREDIENTAI

  • Avižiniai dribsniai 270 g
     
  • Migdolai 120 g maltų
     
  • Kokosų drožlės 40 g
     
  • Alyvuogių aliejus 125 ml ypač tyro
     
  • Klevų sirupas 160 ml arba medaus
     
  • Cinamonas 2 arbat. š.
     
  • Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
     
  • Bananai 260 g minkštų, sutrintų šakute
     
  • Džiovintos spanguolės 110 g arba džiovintų mėlynių
     

KAIP GAMINTI

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išklokite 2 kepimo skardas pergamentiniu popieriumi.

2. Visus ingredientus sumaišykite. Valgomu šaukštu (arba geriausia – ledų dozavimo šaukštu) imkite masės, suformuokite iš jos apvalų rutuliuką ir padėję ant kepimo skardos paspauskite delnu (arba šaukšto nugarėle), kad būtų plokščias. Palikite tarpus ir taip suformuokite likusius sausainius.

3. Kepkite orkaitėje 25 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti skardoje. Tik atvėsę sausainiai bus traškūs išorėje ir minkšti viduje.


Sausainiai su spanguolėmis ir pistacijomis
 
 

INGREDIENTAI

  • Sviestas 170 g kambario temperatūros
     
  • Cukrus 80 g
     
  • Miltai 220 g
     
  • Džiovintos spanguolės 70 g
     
  • Pistacijos 70 g
     
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. ar šlakelis vanilės ekstrakto
     
  • Baltasis šokoladas 80 g
     
  • Druska 1 žiupsnelis
     

KAIP GAMINTI

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir vanile.

2. Kitame inde sumaišykite miltus ir druską.

3. Miltų mišinį berkite į sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

4. Suberkite pasmulkintas spanguoles, kapotą šokoladą ir riešutus. Viską gerai suminkykite.

5. Tešlą padalykite per pusę, uždėkite ant skirtingų maistinės plėvelės gabaliukų ir, suformavę ritinius, suvyniokite. Dėkite valandai į šaldytuvą.

6. Pašaldytus tešlos ritinėlius supjaustykite piršto storumo gabaliukais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

7. Kiškite į 175 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 10–15 min., kol krašteliai ims ruduoti.


Aguoniniai sausainiai
Susijęs vaizdas
INGREDIENTAI:

500 g miltų
300 g margarino
4 tryniai
200 g cukraus
1 stiklinė aguonų
1 stiklinė šviežio medaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
 
Į dubenį sudėkite sviestą, cukrų ir viską gerai išsukite plaktuvu. Įmuškite po vieną kiaušinį. Miltus suberkite į sviestą, stengdamiesi kuo mažiau maišyti. Įmaišius miltus minkykite tešlą 2-3 kartus, kad suliptų į vieną gabalą. Atšaldykite šaldytuve. Išėmę iškočiokite plonas juosteles, kuriais įvairiai formuodami ir pripildydami aguonomis bei apšlakstydami medumi, suformuosite sausainiukus. Kepkite 200 C apie 20-30 min.

Kukurūzų dribsnių sausainiai 

Ingredentai

125 g kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių, tokių kaip 'Kelogs')

1/2 indelio (apie 200 g) saldaus kondensuoto pieno

1 šaukštas aguonų

1 šauštas sezamo sėklų

Saujelė lukštentų saulėgrąžų

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Kepimo formas patepkite aliejumi ar sviestu ir įteiskite kepimo popierių, nes sausainiai labai lipnūs ir gali prilipti.

2. Dubenyje sumaišykite visus produktus.

3. Šaukštu dėkite sausainius ant kepimo formos. Žiūrėkite, kad dribsniai būtų vienoje krūvelėje, kad nepalaidi.

4. Kepkite 9-10 minučių. Ištraukę iš orkaitės palaukite 2-3 minutes ir tik tuomet perkelkite sausainius ant grotelių. Neleiskite sausainiams atvėsti skardoje, nes gali prikibti.