Kimetsu no Yaiba Įvadas

Sveiki.

Visai neseniai pradėjau versti Kimetsu no Yaiba ir po 3 serijos išvertimo sumaniau pasidalinti savo mintimis,  sužinoti ką apie šį anime mano lankytojai ir galbūt ir pritraukti naujų žiūrovų. Pats anime man pasirodė kaip kelių neseniai žiūrėtų mišinys – Dororo, Boku no Hero Academia na ir gal koks Sword Art Online.


Veiksmas vyksta Japonijoje, tačiau šiame laikotarpyje gyvena ir žmonės, ir demonai. Demonai agresyvūs, o jų kraujui patekus į žmogaus kūną, žmogus virsta pusžmogiu/pusdemoniu (taip jie dauginasi). Demonai kaip ir vampyrai, nemėgsta šviesos, aktyvūs nakties metu, medžioja žmones, kartais užpuola žmonių namus kol visi miega. Na, kaip ir visur prieš piktadarius turi kovoti kokia nors grupė, tai šiame anime yra demonų žudikai.

Pagrindinis veikėjas Tandžiro primena vienų mėgstamą, kitų nekenčiamą Kiritą. Jis labai myli savo šeima, po tėvo mirties stengiasi visais pasirūpinti. Gyvenant kalnuose nuolat tenka keliauti į papėdėje esantį miestą, kur jis bando užsidirbti pinigų bei padėti ten esantiems gyventojams. Na, o ir pats turi unikalią uoslę, kuri padeda išsisukti iš sunkių situacijų, atpažinti žmones, gyvūnus ar net galimą pavojų.  Tik kaip žmogus jis labai pareigingas ir jautrus. Nors mano, kad turi visiems padėti ir labai stengiasi, dažnai jam koją pakišą jo gerumas, per kurį gali mirti ar netekti artimųjų.

Po 3 serijos viskas darosi įdomiau, pagaliau anime kūrėjai nepabijojo laiko pokyčio. Pagrindinis veikėjas uoliai treniruojasi, daug nukenčia ir tie mokymai užtrunka 2 metus, kas tikrai patiko. Pagaliau iš jautraus ir vos ką te sugebančio jis pramoksta įvairias technikas, naudoja primityvų kvėpavimą padėsiantį jo kūnui, sustiprėja fiziškai, protiškai. Tai savotiškai priminė Midorijos ir Visagalio treniruotes, tik su didesniu laiko tarpu, greitesniais rezultatais bei daugiau kančių.

Žinoma, labai patiko, kad prie šio anime prisidėjo mano mėgstami įgarsintojai. Urokodaki – Ootsuka Houchuu (Satou, Jiraiya), Giju – Sakurai Takahiro (Tosaki, Grifitas, Makišima Šougo). O Ufotable studijos animacija kaip visada kerinti.

Paties turinio nenoriu atskleisti, bet jeigu patiko Sword Art Online, Dororo ar Boku no Hero Academia, galite išbandyti ir Kimetsu no Yaiba. Tobulėjantis veikėjas, humoras, kelionės, stiprūs priešai, veiksmas ir truputį dramos.

Komentarai