Geekų Rojus – Comic Con Baltics 2019 įspūdžiai.

Sveiki!

Savaitgalį Vilniaus Litexpo parodų rūmuose dvi dienas vyko tikrų tikriausia geekų šventė – Comic Con Baltics 2019. Ten apsilankėme ir mes, todėl pasidalinsime įspūdžiais iš konferencijos, kurie, tiesą pasakius, itin teigiami.

Pradėsiu nuo to, jog man asmeniškai tai buvo antra Comic Con konferencija, todėl jau turiu su kuo palyginti. Kiek pamenu pernykštį savo apsilankymą, atėjau prie įėjimo apie 12h dienos, ramiai parodžiau bilietą, gavau apyrankę ir neskubėdamas nukeliavau į pastato vidų. Šiemet panašiu laiku laukė štai toks vaizdas:

Iš tikrųjų, dėl to buvau maloniai nustebintas, nes pernai susidarė įspūdis, jog konferencija nėra itin populiari, todėl ir šiemet nesitikėjau nieko ypatingo. Spoiler alert – klydau. Pasigirsiu, kad ši eilė laukė su vienos dienos bilietais, tačiau Comic Con organizatoriai animesub.lt nariams parūpino dviejų dienų bilietus, todėl įeiti galėjome pro atskirus vartelius, prie kurių laukianti eilė buvo kelis kartus trumpesnė.

Vos įėjus į teritoriją pasitinka lenktyninių dronų zvimbimas, Bumblebee, bei mecha gorillos (tikriausiai :D) statulos, “gyvas/negyvas” walking death stendas ir gausybė geekų. Pirma mintis – šiemet kieme daugiau įdomybių, nei pernai mačiau per visą Comic Con.

Taigi, po daugybės bandymų, kadrų, keiksmų ir aiškinimų, kad mano rankos auga iš užpakalio, pagaliau pavyko padaryt kelias “bus gerai” lygio draugės nuotraukas, ir galėjom judėt į vidų. Dar prie įėjimo į patalpas pastebėjau, kad šį kart labai daug persirengėlių, žmonės tikrai stipriai pasiruošę, kur be pasisuksi, visur perukai, makiažai ir kita atributika. Labai smagu, kad žmonės ateina ne tik pažiūrėti į kitus, bet ir patys nepatingi tapti renginio dalimi.

Viduje tiesiog tiršta. Susiradom mūsų komandos narį PcmKomanda ir, pastebėję, kad žaidimų erdvėje sausakimša, visi kartu tiesiu taikymu patraukėm į stendų ir parodų salę. O čia tikrai buvo į ką pažiūrėti. Kiekvieno stendo ir statulos nefotografavau ir neapžiūrinėjau įdėmiai, bet veiklos tikrai buvo. Vos įėjus po dešine buvo prekystalis ant kurio parašyta, jog be suaugusiųjų priežiūros nieko liesti negalima. Jau ruošiausi eiti šalin, bet staiga prisiminiau, kad man 30, taigi nusprendžiau apčiupinėti ten buvusius peilius ir kardus. Pasidarė aišku, kodėl liesti negalima – viskas išgaląsta taip, jog turbūt ir popierių pjaustyti būtų galima. 😀

Čia pat buvo ir žvaigždžių stendai. Badas Bandis (David Faustino) kiek senstelėjęs, bet vis dar primena nesėkmingai merginos ieškantį vyruką. Į tėvą Elą kažkaip užaugęs panašus netapo. O Bjaurusis Trevoras (Steven Ogg) su barzda labiau priminė gerą dėdulę, ar Kalėdų senelį, bet tik ne bjaurybę iš Walking dead. Bet pažiūrėti buvo įdomu. Deja, mažai laiko skyriau klausymui apie ką jie kalba, buvo svarbiausia tiesiog pamatyti gyvai. Pataupiau 15 eurų ir nusprendžiau nufotografuot juos vogčiomis. Nežinau kam, internete gi pilna jų nuotraukų. 😀 Bet oh well, įrodymas, kad mačiau iš arti.

Veiklos čia buvo į valias tiek mažiems tiek dideliems. Kartais džiaugiausi, kad esu suaugęs dėdė ir galiu atimt žaislus iš vaikų. Bet to nedariau. Beveik.
Vyresni žaidė stalo žaidimus, kurių buvo nu tiesiog labai daug. Mažesni dėliojo lego kaladėles. Gan ilgai buvau užstrigęs prie stalo, ant kurio buvo sukrauti įvairiausių anime posteriai. Ieškojau savo verčiamų anime herojų. Kainos, sakyčiau, tikrai nemažos. Vienas posteris – 5eur. Dar už akių užkliuvo steampunk akinukai, kurių kaina buvo 10 eurų. Grįžęs aliexpress nusipirkau už du. 😀

Tačiau visos pramogos buvo nemokamos. Ir jos buvo tikrai įdomios. Virtualūs akiniai, 3d skenavimas/spausdinimas, fotografavimasis prie žalios sienelės, pinball aparatai, namų kino teatras, burbulų (kamuoliukų) vonia, statulos ir t.t. Visko neišbandėme, nes prie kiekvieno stendo eilėje laukdavo ne vienas smalsuolis, bet bendrai paėmus eilės nebuvo tokios, kad nebūtų įmanoma išlaukti.  Labiausiai užkabino žaidimas dviems, kur reikėjo mėtyti kamuoliuką į sienelėje matomus paveikslėlius. Kaip man sekėsi galit pamatyt žemiau esančiame video (aš tas kur ne mergina)…

Video nebėra

KAI LAIMĖJAU, pajudėjom į žaidimų ir pramogų erdvę. Čia kažko daug turbūt nepapasakosiu, tiesiog daug kompiuterių, daug žmonių ir daug žaidimų. Kažkada, po GameOn konferencijos mačiau atsiliepimų, jog mažamečiams oficialiuose renginiuose neturėtų būt leidžiama žaisti PEGI18 žaidimų. Todėl atkreipiau dėmesį į tai, kad suaugusiems buvo paruošta atskira erdvė antrame aukšte, kur buvo “rimtesnių žaidimų”. Ten pat buvo kažkoks tamsus kambariukas su walking dead tematika, užsukome ten antrą dieną, bet buvo nemaža eilė, todėl nusprendė, kad tiek to. Galbūt kas nors komentaruose papasakos, kas ten viduje gero.

17:00 prasidėjo cosplay pasirodymai. Todėl nuskubėjome į pagrindinę salę. Vietų atsisėsti,aišku, nebebuvo, todėl sugriuvome ant žemės ir mėgavomės renginiu. Tai tiek tų įspūdžių. Labai džiaugiuosi, kad pavyko susitikti visus renginyje buvusius animesub komandos narius, tai PcmKomanda, Juli-chan, mantak bei Hutai. Gaila, kad ne visiems pavyko sudalyvauti. Galbūt kitais metais mūsų ten bus dar daugiau. 🙂

Apibendrinant, šių metų renginy buvo tikrai stipri ir įdomi konferencija. Daug žmonių, daug šypsenų, daug veiklos, yra ką veikti abi dienas. Pernai man užteko vos keletos valandų viskam apžiūrėti, buvau net kiek nusivylęs, o šiemet taip patiko, kad nuvažiavau ten pasivaikščioti ir antrą dieną. Jeigu taip ir toliau, kitais metais renginys bus dar geresnis, ir mes ten būtinai dalyvausime. Tikiuosi, dalyvausit ir jūs. 🙂

Daugiau nuotraukų iš renginio rasite čia.

Komentarai