Black clover (Juodojo dobilo) apžvalga

https://img4.goodfon.com/wallpaper/nbig/e/92/black-clover-art-personazhi-anime.jpg

Trumpai:

Pirmą kartą Yuuki Tabatos ,,Black clover” manga pasirodė 2015 metų vasario 16 dieną ,,Shueisha’s weekly shonen jump” žurnale. Iki šiol jau yra pasirodę 20 tomų.  Vėliau dar 2017 metų spalio 3d. pasirodė ir anime tv serijų adaptacija. Pačioje pradžioje buvo galvota kurti vos 13 serijų, bet vėliau persigalvojo ir pirmąjį sezoną jau sudarė 51 serija. Šiuo metu numatomas ir antrasis sezonas su 51 serija. Tolimesni sezonai kol kas nėra numatomi, nors manga vis dar leidžiama, tad pasibaigus antrajam sezonui teks viltis, kad tuo viskas nepasibaigs ir dar sulauksime pratęsimo.

Prie šio anime dirbančios prodiusuojančios studijos: Avex pictures, TV Tokyo, Shueisha.

Už anime paleidimą į pasaulį atsakinga – Studio Pierrot.

Avex pictures visiems gerai žinoma su savo leidimais:  Noragami aragoto, Grand blue, Assassination clasroom, Yuri!! on ice, New Initial D movies: Legend 1 – Kakusei, Legend 2 – Tousou, Legend 3 – Mugen, bei dar begale kitų nuostabių mangos projektų. TV Tokyo studija turbūt geriausiai žinoma iš tokių projektų, kaip: One punch man, Naruto, Fairy tail, Bleach, Soul eater, Gintama, D.Gray-man, Kamisama Hajimemashita… ir galybės kitų darbų, kuriuos net sunku išvardinti. Nepamirškime ir Shueisha, kuri pasižymi tokiais garsiais leidimais, kaip: Death note, Boku no hero academia, Ao no exorcist, Hunter x hunter, One piece… Tad galite tik numanyti kokie patyrę žmonės dirbo su Black Clover projektu. O visa tai vainikuoja Studio Pierrot, kuri prisidėjo prie daugumos ankščiau minėtų projektų paleidimo į dienos šviesą. Tad esant tokiai komandai ar dar gali kilti klausimų apie nekokybišką anime projektą?

Istorija:

Dobilo karalystėje valdo du karaliai – vienas visos šalies, o kitas atstovaujantis visai burtininkų/magų bendruomenei ir vadinamas Magų Karaliumi. Jo valdžia nusileidžia tik šalies karaliui. Nedideliame Heidžos miestelyje vietinis kunigas randa du vienmečius kūdikius, vienas vardu Astas, kitas Junas. Abu skirtingi, kaip diena ir naktis. Augdami ir girdėdami istorijas apie legenda tapusiu Magų karalių, palaipsniui abu berniukai užsiaugina svajonę ateityje tapti sekančiu Magu Karaliumi ir savo apgriuvusiai bažnyčiai, bei visiems žmonėms atnešti laimę ir ramybę. Tiesa bėgant metams pasirodo ir didžiausi skirtumai, kurie Grimuarų skyrimo dieną parodo galutinį nuosprendį. Junas vėjo magijos valdytojas ir nuo gimimo tikrų tikriausias genijus, kuris paskirstymo dieną gauna legendinį keturlapio dobilo grimuarą. Su tokia sėkme jo kelias iškart nulemtas būti sėkmingu ir lengvu. Tuo tarpu Astas, kuriam taip ir neapsireiškia jokios magiškos galios, paskyrimo metu negauna jokios knygos ir tik lemtingo atsitiktinumo dėka gauna penkialapio dobilo grimuarą. Jo didžiausias sugebėjimas -panaikinti bet kokią kitą magiją. Kadangi Astas neturi savyje magijos, jis tarsi pamišęs treniruoja kūną, dėl ko tampa velniškai stiprus. Po gautų grimuarų, abu vaikinai nusprendžia įstoti į Magų riterius. Visoje šalyje įstoti į bet kurio kapitono valdomą Magijos riterių sekciją yra absoliuti šlovė ir neabejotina garbė. Atrankai pasibaigus abu draugai patenka pas skirtingus Magijos riterių kapitonus. Junas pas labiausiai gerbiamą Kerštingąjį Viljamą, o Astas pas tikrų tikriausią uraganą – Jamį Sukehirą. Vat čia dviejų vaikinukų istorija ir tampa dar įdomesnė. Jų treniruotės, vykdomos misijos ir kasdienis gyvenimas sužavės ne vieną.

Grimuaras – magiška knyga, kuri nepaprastai sustiprina savininko magiškas galias. Grimuaru gali naudotis tik jos savininkas, kitiems iš jos jokios naudos. Veikėjų naudojamos magiškos knygos atspindi kiekvieno turimas vidines magiškas galias.

Veikėjai:

Kalbant bendrai apie veikėjus, tai galima tik pasidžiaugti jų didžiule įvairove ir pačių charakterių išpildymu. Veikėjai spalvingi, augantys ir tobulėjantys, kartu su jais atrandame įvairiaspalvę gamą, kuri nepaliks abejingų. Esant tokiai įvairovei ir išpildymui, kiekvienas atras sau patinkantį personažą ir net susitapatins su juo. Žiūrint šį anime ne kartą gali aplankyti tapatumo jausmas su Fairy tail veikėjais. Galiu tik pasidžiaugti, kad Black Clover padarė daug geriau savo namų darbus. Čia veikėjai gyvi, spalvingi ir progresuojantys, tiek asmenybės tiek magijos stiprėjimo prasme. O dabar plačiau apie kelis išsiskiriančius veikėjus:

https://static.zerochan.net/Asta.%28Black.Clover%29.full.2180786.png

Astas – našlaitis, užaugintas Heidžo parapijos kunigo. Neturintis jokių magiškų galių, bet valdantis penkialapio dobilo grimuarą, kuris panaikina kitų magų galias. Iš pirmo žvilgsnio be galo erzinantis veikėjas, vien jo rėkimas gali ne vieną atbaidyti nuo pačio anime žiūrėjimo. Bet tai tėra visiškai paviršutiniškas požiūris. Astas išties yra be galo talentingas ir atsidavęs savo svajonei vaikinas. Kadangi neturi magiškų galių, tai vietoj to jis stiprina savo fizines galias. Jis pasiryžęs bet kam, kad tik pasiektų trokštamą tikslą. Bėgant serijoms pamatome vis daugiau veikėjo spalvų ir būdo bruožų. Jis gali būti ir liūdnas ir pasimetęs, bet visada, visais atvejais jo varomoji jėga – ryžtas nepasiduoti ir judėti pirmyn. Sulaužyk rankas ir kojas, o jis vis tiek kardą įsikąs į dantis ir toliau atakus priešą. Kas gali nepavydėti tokio klaikaus užsispyrimo?

https://misslindabennet.files.wordpress.com/2018/10/00bf9e28af18a968fa2c7d3b17573733d207fdb4r1-245-156_00.gif?w=500

Junas – kartu su Astu paliktas našlaitis. Be galo talentingas ir tylus jaunuolis. Jo niekad nepamatysi praradusio savitvardą ar darančio kažką neapgalvoto. Visiška priešingybę Astui. Iš pirmųjų serijų jis gali pasirodyti net narcizistiška asmenybė ir mananti, kad apart jo visas likęs pasaulis nevertas žengti kartu su juo koja kojon. Bet ir vėl tai tik pirmas įspūdis, bet pasikapsčius giliau, jis išties šilta ir atsidavusi asmenybė. Vienu ar kitu požiūriu dažnai jo veiksmai net gali būti skaitomi, kaip padėjimas Astui tobulėti ir judėti pirmyn.

https://i.redd.it/f90sume8e2511.jpg

Noelė Silva – mergina kilusi iš kilmingos Silva šeimos ir priklausanti Juodųjų bulių būriui. Taip pat ji yra jaunesnioji Sidabrinių erelių kapitono Nozelio Silvos sesuo. Mergina kaip kilmingoji viešai rodo savo visišką antipatiją žemesniajai visuomenės daliai. Atrodo pasipūtusi ir nesukalbama. Bet išties ji ganėtinai jautri ir šilta asmenybė. Deja turint tokią problemą, kaip nesugebėjimas suvaldyti magiškas galias atneša jai vien skausmą ir patyčias tarp šeimos narių. Šeimos rate ji visiems atrodo niekam tikusi ir apskritai dauguma norėtų ją tiesiog išbraukti iš Silva šeimos giminės medžio. Merginą pirmą kart sutinkame per Magiškųjų riterių atranką, vėliau Astui prisijungus prie Juodųjų bulių būrio, ji tampa viena iš pagrindinių veikėjų, tad daug išsamiau parodomas jos personažas.

https://gifimage.net/wp-content/uploads/2018/11/yami-black-clover-gif-4.gif

Jamis Sukehiras – 28 metų, Magiškųjų riterių būrio, Juodųjų bulių kapitonas. Geriausiai jį galėtų apibūdinti vienas visiems gerai žinomas rusiškas žodis, po kurio niekam nebekiltų jokių papildomų klausimų. Bet kadangi esame išprususi visuomenė ir keiksmų nenaudojame, tai panagrinėkime jį plačiau. Šio veikėjo be cigaretės dantyse beveik neišvysite, mėgstantis lėbauti ir lošti jis savo būrio nariams pridaro daugiau galvos skausmo nei naudos. Dažniausiai vengiantis darbo ir visad besistengiantis kiek įmanoma labiau nusimuilinti nuo kokios sunkios pareigos ar užduoties. Jo vadovaujamas būrys prasčiausiai įvertinamas iš visų, kadangi jie visad pridaro daugiau žalos, nei naudos. Bet, kad ir kaip ten būtų šis vyrukas nepaliks abejingo nei vieno. Jamis laisvai gali išspardyti užpakalius tiek savo komandos nariams, tiek priešams, tad su juo reiktų atsargiau. Niekad negali žinoti kada ateis tavo gyvenimo galas jei pasimaišysi šiam kietuoliui po kojomis.

https://data.whicdn.com/images/308537437/original.gif

Nero – nepaminėti šio mažo paukštelio būtų pati didžiausia nuodėmė. Po Magiškųjų riterių atrankos šis raudonsparnis lieka su Astu. Jis ne kartą ir ne du padeda vaikinukui kebliose situacijose ar nurodo reikiamą kryptį. Nepamirškime paminėti. kad šio paukštelio prigimtis visai ne ta, kuria jis pasirodo ir Nero amžius toli gražu ne paukštiškas. Tad nepamirškime atkreipti į šį mažą veikėją dėmesį.

Apibendrinus, laisvai galima teigti, kad Juodųjų bulių komandos nariai yra patys įdomiausi ir labiausiai progresuojantys. Niekad nėra nuobodu į juos žiūrėti ir laukti kas bus toliau. Laukia ganėtinai nemažai staigmenų ir pokyčių visų pamėgtų veikėjų gyvenimuose.

https://66.media.tumblr.com/206974866e59fa2f0e49a4734e3ff777/tumblr_oz1z5x6T7O1sqwgnro3_500.gif

Asmeninė nuomonė

Kadangi niekad neseku naujienų, tai ir su šiuo anime buvo tas pats. Pradėjau žiūrėti vien iš smalsumo, kai vienam forume pamačiau šį projektą malamą į miltus. Galvoju nagi reikia pažiūrėti kas gi čia jame taip jau blogai. Na ką galiu pasakyti pradėjusi žiūrėti? O kad kiekvieną savaitę laukiu naujos serijos ir nepraleidžiu naujausių įvykių. Žinoma pirmose serijose Asto balsas žudė, kai kurie veikėjai atrodė “mediniai” ir neįdomūs. Bet pamažu istorijai tęsiantis ir atsiskleidžiant vis daugiau detalių suvoki, kad negali atsiplėšti nuo ekrano ir išsižiojus lauki, o kas bus toliau. Kaip be būtų keista šis anime vienas iš nedaugelio, kurį su malonumu rekomenduoju kitiems ir galiu be paliovos apie jį šnekėti. Tad patariu nepasibodėti ir pažiūrėti daugiau nei 6 serijas, kad geriau suprastum istoriją. Tikiu, kad ne vienas užsikabins ir nepastebės prabėgusio laiko su smagia veikėjų kompanija.

Dar trumpai apie Juodąjį dobilą:

2019 vasarį mangos tomų pardavimai jau pasiekė 7 mln egzempliorių.

2018 metu rugsėjį pasirodė ir Black clover žaidimas skirtas PS4 konsolėms, bei asmeniniams kompiuteriams. Taip pat tų pačių metų lapkritį Black clover pasirodė ir mobiliųjų žaidimų versijoje. Tad džiugu, kad šia istorija gali mėgautis bet kokio tipo žmonės.

Nepamirškime pasigrožėti ir išties puikiais animaciniais efektais, bei nuostabiu veikėjų piešimu ir jų išreikštomis emocijomis.

  Vaizdo rezultatas pagal užklausą „black clover gif“

 

https://i.pinimg.com/originals/8b/e9/5c/8be95cb8c926913d1eaa9539ba77db6f.gif

Susijęs vaizdas https://thumbs.gfycat.com/GlossyJoyfulFiddlercrab-max-1mb.gif

Susijęs vaizdas

Ačiū visiems nepabūgusiems perskaityti tokį trumpą mano tekstuką. Būtų malonu jei ir jūs pasidalintumėte savo išgyvenimais žiūrint šį anime, bei išsakytumėte nuomonę. Kuo daugiau jūsų išsakys savo pastebėjimus, tuo lengviau kitiems bus nuspręsti ar šis projektas vertas jų dėmesio.

Komentarai