Grand Blue apžvalga

Sveiki visi,

sekdamas kolegų pėdomis nusprendžiau parašyti apžvalgą. Pasirinkau aptarti Grand Blue anime, nes jį neseniai baigiau versti, ore tvyro šviežia nuomonė ir įspūdžiai. Man pačiam asmeniškai patinka komedijos žanras, bet kai susiduri su jo vertimu, tai galiu pasakyti, kad ne pyragai :D. Kodėl? O gi todėl, kad eilučių skaičius gryno dialogo siekia iki pus penkto šimto, kas reiškia ilgesnį sėdėjimą prie kiekvienos serijos. Tačiau visą tą vargą atperka rezultatas bei jūsų susidomėjimas šiuo anime. Ilgai netempęs pereisiu prie pačio anime apžvalgos.

 

ANIME ĮŽANGA

Pabaigęs 12 klasių, Ioris Kitahara įstoja į Izu universitetą ir apsigyvena pas dėdę, pas kurį nesilankė dešimt metų. Ošianti jūra, karštos, vasariškos dienos ir galimybė pažinti naujus žmones… Atrodytų lyg laikai jautį už ragų ir gali jį pasukti kur tik nori. Pačią pirmą akimirką kai Ioris įžengia į „Grand Blue“ parduotuvę (kuri taip pat yra ir namai) išvysta geriančius plikus vyrus, žinoma, jam tai atrodė nenormalu, tačiau prisigėręs ir jis įsilieja į tos grupės tradiciją nusirenginėti. Vėliau, jis ne savo noru yra įtraukiamas į grupę, kur pagrindinis dalykas yra nardymas. 

 

VEIKĖJAI:

 

Ioris

Ioris nuo pat pradžių vaizduojamas kaip įprastas bernas, kuris tik įstojęs į universitetą jau svajoja apie naują
gyvenimo patirtį ir malonumus. Tačiau prisijungęs prie nardymo klubo, Ioris didelę dalį savo laiko būna apsvaigęs
nuo alkoholio ir nuogas. Jį matome kaip šiokį tokį iškrypėlį, kiek kvailoką, bet tuo pačiu ir rūpestingą. Ilgainiui jis įveikia savo baimes, pamilsta nardymą ir susibičiuliauja su klubo nariais.

 

Chisa

Chisa yra karštakošiška ir rimta palyginus su kitais veikėjais. Retai dalyvauja nardymo klubo pamokose ir dažniausiai stebi
kaip viskas vyksta. Tačiau nemanykite, kad ji tiesiog background veikėja, ne, ji tikrai atlieka svarbų komedijos vaidmenį kas
matė šį anime supras, o kas ne – pamatys XD. Taip pat ji dievina nardymą, akivaizdžiai reiškia nepasitenkinimą apgailėtiniems
veiksmams (kurių yra apstu toje grupėje), yra gana priešiška.

 

Nanaka

Nardymo klube ji panaši į motiną, viskuo rūpinasi. Bendrai, ji yra miela ir rūpestinga Chisos vyresnioji sesutė. Tik nebūkite suklaidinti jos per didelės meilės Chisai, ne, ji jos nemyli kaip antros pusės ar kažką tokio, tiesiog, jos meilė jai kiek kitokia. Taip pat ji yra ir nardymo instruktorė,ji turi įgaliojimą mokyti kitus nardyti.

 

Azusa

Azusa yra žaisminga, kiek ištvirkus ir be kompleksų moteris. Vėliau sužinome, kad jai patinka abi lytys, tiek moterys ir vaikinai, iš moterų jai patinka Nanaka, o vyrukų Tokita. Skirtingai nuo kitų moteriškų personažų Azusa geria kartu su kitais vyrais,
nebijo nusirengti bei miegoti tame pačiame kambaryje su kitais vyrais. Man, ji buvo mėgstamiausia veikėja, tiek išvaizda tiek asmenybe <3.

 

Kotobukis

Kotobukį galima vadinti Iorio nuolatiniu galvos skausmu arba prasta savijauta, nes būtent jis ir Tokita rengia išgertuvių vakarėlius.
Kaip barmenas, jis yra labai populiarus, nes jis gerai dirba ir išklauso lankytojus, kai jie turi bėdų.

 

Aina

Aina yra rami, drovi, miela mergina. Kuri stodama į universitetą tikėjosi susirasti vaikiną,
tačiau visos aplinkybės ją atvedė į nardymo klubą, kur jai teko pakęsti ir vis priekaištauti bernams
dėl jų nusirenginėjimo ir nesąmonių.

 

Tokita

Tokita yra panašus kaip ir Kotobukis, kartu su juo jis rengia išgertuvių
vakarėlius, palaiko ir nestabdo Iorio bei Kohei nesąmonių bei dažnai juos nugirdo.

Kohei

Kohei yra pakvaišęs dėl loli merginų, anime bei mangų. Jis iškrypėlis, tačiau visai kito lygio nei Azusa ar Ioris.
Šis veikėjas kartu su Ioriu yra pagrindinės komedijos aukos. Turi neįprastą ir netikėtą talentą, kuris pasireiškia vienoje iš serijų.
Taip pat, jo svajonė patekus į universitetą buvo turėti savo haremą, jau galit įsivaizduoti kokia apgailėtina situacija
yra vaikino, vilkinčio megztinį su loli mergina.

 

JUOKO DOZĖS BENT JAU MINIMALIAI GARANTUOTOS

Jų tikrai netrūksta, gal ir nėra juoko iki nukritimo, bet pralinksmina dieną tai tikrai. Kaip ir rašiau, dažniausiai išsidirbinėjama iš pagrindinių veikėjų – Iorio ir Kohei. Jie visad prisidirba, kur nors įsivelia ir po to bando iš to išbristi. Tik vienas pastebėjimas – atsikartojantis koziris. Taip, norint prajuokinti naudojami tie patys būdai skirtingose situacijose, žinoma, tau vis vien linksma, bet tikėjausi kažko daugiau, įdomesnių variacijų bei bandymų prajuokinti žiūrovą.

 

GALUTINĖ NUOMONĖ.

Iš pradžių, mane anime tikrai žavėjo, dar nebuvau pražiūrėjęs tiek komedijos žanrų, todėl nustebino ir kilo noras versti bei jums tai parodyti. Tačiau, bėgant serijai po serijos ėmė kartotis tas pats alkoholizmas, nuogybės kas iš tikrųjų nusibodo. Man kūrėjas atrodė kaip žuvis užsikabinusi ant kabliuko, kurio negalėjo paleisti. Buvo galima parodyti daugiau studentiško gyvenimo, ar bajerių nardant, bet čia jau nieko nepakeisi, visgi, mano akimis išėjo padorus anime.

Įvertinimas – Istorija: 6.5, Komedija: 7, Veikėjai: 8, Garsas: 5.5, Mėgavimasis: 7.   Iš viso: 6.8

Nenorėjau per daug spoilinti įvykių, todėl taip bendrai paėmiau visą anime, supažindinau jus su veikėjais, gal kažkiek įvedžiau į istoriją, bet tikrai nenorėjau per pasakoti visą siužetą kai jį galite pamatyti patys štai čia -> Grand Blue

Na, o kas jau matėte, galite pasidalinti savo įžvalgom čia komentaruose arba aukščiau esančios nuorodos komentaruose. Noriu paskatinti aktyviau reikštis ir išsakyti nuomonę, nes kai kuriems žmonėms tai padeda susidaryti pirmą įspūdi ir galbūt kartais suvilioti žiūrėti būtent tą anime. Galite net bandyti daryti apžvalgas kaip padariau aš ar kiti komandos nariai, jei tik norite, susisiekite su vienu iš adminu ar komandos nariu.

Ačiū kas žiūrėjo ir kas žiūrėsi <3 

Peace

 

https://youtu.be/U6BYoN7NxzA

Komentarai