Šeštasis AnimeSub.LT Gimtadienis

AnimeSub.LT komanda švenčia savo šeštąjį gimtadienį! Pastarųjų metų rezultatai, vertėjaujant ir platinant anime Lietuvoje, mus tikrai džiugino, o per visą gyvavimo laikotarpį, kartu su Jumis, animesubiečiai, pavyko pasiekti labai daug, kuo mes ir pasidalinsime. 🙂

Per šį laiką, mūsų svetainėje užsiregistravo daugiau nei  40 000 vartotojų,  sulaukėme 7 392 145 individualių peržiūrų, kurių vien per šiuos metus buvo 1 057 176.  Išvertėme 11628 serijų, o vien per šiuos metus jų buvo 846. Visa mūsų turimų vertimų bazė sudaro 3,5TB. Palikote net 40711 komentarų.
Draugavome su ApolloKinas kurių dėka Lietuvos kino teatruose matėme filmus kaip: Dragon Ball Super: Super Hero, Jujutsu Kaisen 0, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To the Swordsmith Village, The First Slam Dunk, One Piece Film: Red. Į Lietuvą taip pat atvyko 38 Samurai orkestras, kurie didmiesčiuose atliko kūrinius iš tokių anime kaip Attack on Titan, Death Note, Naruto, One Piece, Bleach, Cowboy Bebop ir panašiai. Mums priklausančioje Anime Lietuva grupėje, kurioje yra jau 8 tūkstančiai anime fanų ir toliau populiariname anime, mūsų Facebook puslapį taip pat jau mėgsta virš 2,332 žmonių. Ir šie skaičiai kasdien auga Jūsų ir mūsų dėka.

6 gimtadienio proga taip pat paskelbsime kelias nominacijas aktyviausiems mūsų svetainės lankytojams:

Metų maniakai: Irek, Atsiloses, Desrius | Arminas17, PikFunky, Nolsiemke

Jeigu kas ir galėtų sakyti: „Aš jau viską mačiau jūsų puslapyje“. Taip kalbėtų tik Irek, kuris iš viso peržiūrėjo 8164 serijas.  Atsiloses jų peržiūrėjo net 6588, o Desrius 6210.  Šie žmonės jums galės rekomenduoti tiksliausiai. O vien per šiuos metus anime žiūrėdami labiausiai mėgavosi Arminas17 matęs net 2382 serijų, PikFunky 2311, Nolsiemke 2030. Ačiū, kad esate, ačiū, kad žiūrite ir tikimės taip toliau draugauti!

Metų dosniausi: Lukendras, Mazgisss, Mitas, Gediminas Gudaitis, Zygimantas Gervelis

Šie žmonės nepagailėjo pinigų ir ne kartą parėmė mūsų projektą, prisidėjo prie konkursų apdovanojimų, norimų vertimų ir įgarsinimų. Jūsų dėka užtikriname vietą serveriuose, kad galėtume pateikti dar daugiau anime bei puslapio spartą ir kokybę. Mūsų rėmėjų dėka galima visą dėmesį skirti vertimams, redagavimams, programavimui ir kitiems projektams, negalvodami apie dideles serverių išlaidas.

Metų šnekučiai: Desrius, NarutoAshura, Ernestas Žydelis, Irek, GoldenWolf

Kone kasdien šaukykloje buvo galima matyti šių narių pasisakymus. Nuoširdūs, atviri, nuolat patariat, atsakot į klausimus bei pagyvinat mūsų puslapį. Ačiū, kad esat ir kad nebijote viešai ir drąsiai bendrauti!

Metų žiūrimiausi anime: Kimetsu no Yaiba Swordsmith Village Arc, Chainsaw Man, Mashle, Jujutsu Kaisen

Kažkas anksčiau bėgdavo iš mokyklos, kad tik nepraleistų per televizorių rodomų Dragon Ball serijų, o dabar neina miegoti, naktinėja ir kantriai laukia. Daugiausiai dėmesio ir klausimų „Kada bus? Kada kita serija?“ sulaukia būtent šie. Ačiū, kad net ir esant alternatyvoms, liekate su mumis ir kantriai laukiate lietuviškai išverstų serijų!

Metų komandos naujokai: ninitails, Hotaru, Egasso, mnc

Egasso – galima būtų sakyti One Man Army. Vienas, kantriai ir sparčiai išvertė visą Solo Leveling manhwa.  ninitails vieniems bus naujas veidukas, o kiti ją žinos kaip Tabeko iš JFS grupės. Velniškai kruopšti, darbšti ir entuziastinga per trumpą laikotarpį paruošė daugiau nei 200 serijų! Hotaru – kalnus verčianti čiauškutė, savo žiniomis ir atsidavimu lepinanti ne tik bendruomenę, bet ir komandą. Daugiau nei 60 paruoštų serijų, o svarbiausia – įnešta gyvybė komandoje. mnc – tarsi samdomas žudikas, nebijo iššūkių, dirba tyliai, bet be galo kruopščiai ir visi matome jo rezultatus, nors paties vaikino beveik nepavyksta užmatyti bendruomenėje. Ačiū jums, kad tapote mūsų komandos dalimi ir savo asmeninį laiką skiriate anime, manga platinimui Lietuvoje.

Ir toliau stengsimės augti, linksminti publiką naujausiais vertimais ir būti visų Lietuvos anime gerbėjų namais!

Keletas komandos narių pasisakymų

MantasB

Mūsų projektui jau šeši metai, a? Galima sakyti, kad ir daug, ir mažai kas keitėsi. Nauji žmonės ateina, seni išeina, bet toliau vykdome tą patį mėgiamą procesą. Šiais metais gimtadienio proga mums pavyko paruošti daugiau, nei praeitais. Nors tada buvo gražesnis skaičius, bet visi buvome užsiėmę ir negalėjome labai švęsti. Man taip pat buvo svarbesnė akademinė veikla. Šįkart jau geriau. Tikėkimės, kad kitą kartą pasirengsime dar iškilmingiau! Kalbant asmeniškai, mūsų gimtadienio proga ruošiau Kizumonogatari filmų trilogiją. Pažiūrėsi ją, ar ne? Na… Manau, kad dabar asmeniniame gyvenime esu pereinamajame laikotarpyje ir ruošiuosi pokyčiams, todėl negaliu per daug žadėti dėl ateities, bet tikiuosi, kad pavyks ir toliau animesubinti su komanda, kaskart atrandant, išmokstant kažką naujo.

Hotaru

Šis mano gimtadienis animesub.lt komandoje – pirmasis. Per tą laiką jau buvo visko – ir vertimo, ir redagavimo, ir motyvacijos viršukalnių, kai ketvirtą ryto verti penktą seriją ir nenori sustoti, ir motyvacijos bedugnių, kur, paskendusi kasdienybės rūpesčiuose ir gaisruose, su nerimu žvelgi į besikaupiančią serijų laviną… Metai buvo tikrai kitokie, tikrai ypatingi – įsiminė ir vertimų rebusai, ir džiaugsmas, pamačius pirmąją įkeltą mano seriją, bet labiausiai įstrigo būtent komanda – šiltas sutikimas, pasitikėjimas, pagalba, bemiegės naktys, akimirkos kartu ir jūsų meilė anime. Gimtadienio proga noriu palinkėti ir komandai, ir žiūrovams kantrybės, supratimo ir dar vienų puikių, vaisingų ir nuotykių kupinų metų kartu.

Edimetra

Kai pagalvoji, kad praėjo jau 6 metai. O atrodo dar vakar galvojom susėdę puslapio pavadinimą. Labai smagu,kad per tą laiką atsirado nuostabių komandos narių, be kurių atrodo nebeįsivaizduoji ir dienos. Nes jie tapo ne tik komandos dalimi, bet ir draugais. Asmeniškai buvau padariusi gana nemažą pertrauką, bet jos tikrai reikėjo. O sugrįžus tarsi atsirado antras kvėpavimas vėl dirbti ir mėgautis anime pasauliu su visais. Ateityje tikrai laukia dar daug naujų projektų, daug planų ir noro. Viliuosi, kad ir žiūrovai džiaugsis šia švente kartu su mumis ir toliau mus palaikys morališkai ir emociškai, net kai projektai sustos judėję, nes vertėjams nebus ūpo kažką daryti, juos palaikyti ir suprasti. Visi esame žmonės ir būna visokių etapų. Bet visumoje… Ačiū visiems už palaikymą ir buvimą drauge. Linksmo gimtadienio su AnimeSub.lt

ninitails

Labas! Čia ninitails! Aš trumpai, nes girdėjot? Kalėdų senelis jau atgal kviečiasi savo elfus, tai turėsiu bėgti padirbėti iš peties! Tuo pačiu, jei šiais metais buvote geri, galbūt galėčiau kalėdų seneliui perduoti ir vieną kitą prašymą… gal ten kažkokio anime vertimo labai norėjot? Na, o jei šiais metais trolinot, tai teks pasidžiaugti tik svetainės gimtadieniu ir tuo, ką paruošėm savo nuožiūra. Chi chi, svajonės pildosi, kai jas lydi geri darbai ir žodžiai! Gero gimtadienio visiems!

Mėlynasis egzorcistas įvadas

Įvadą parašė – JoF
Sveiki! Šį anime pats peržiūrėjau visai neseniai, šis anime sukėlė man visokių nuotaikų ir tuo pačių reakcijų, tad šis anime užstrigo mano širdyje, o dabar galime eiti prie įvado.

Mėlynojo egzorcisto manga buvo sukurta dar 2008 metais, mangos autorė Kazue Kato. O anime serijos pasirodė 2011 metais, po metų (2012) pasirodė ir Mėlynojo egzorcisto filmas, o po 6 metų pertraukos pasirodė antrasis Mėlynojo egzorcisto sezonas, kuris buvo toks pats sėkmingas, kaip ir pirmasis. Žiūrint pagal MAL abu sezonus sudėjus šis anime turi 7.43/10 įvertinimą, na, o dabar galime eiti prie pačio anime.
Pasaulis susidėjo tartum veidrodis iš dviejų atsispindėjusių dimensijų, pirmajame pasaulyje pavadinimu Assiah gyvena žmonės, o antrajame pavadinimų Gehenna priklauso demonams, bet kokiu atveju demonai gali pereiti į žmonių pasaulį ir apsėsti bet ką, kas gyvena šiame pasaulyje. Šėtonas – demonų valdovas, jam žmonių pasaulyje yra vienas svarbus dalykas, kuris egzistuoja tik žmonių pasaulyje, bet tą dalyką gali sutramdyti tik vienas žmogus, kurį sukūrė būtent tam, Rin – žmogaus moters ir Šėtono sūnus, bet tą naktį kada Rin gimė, tuo pačiu gimė jo brolis dvynys vardu Jukijo, o mama mirė po gimdymo, tą pačią dieną ji buvo rasta Shiro Fujimoto ir Mefisto, bet jie turėjo įsakymą nužudyti Yuri ir šiuos dvynius kartu, Shiro susitarė su Mefistu niekam nesakyti apie norą užauginti šiuos vaikus, bet su tam tikromis sąlygomis, Mefistas sutiko. Vieną naktį Shiro buvo apsėstas Šėtono, Šėtonas bandė atverti Gejenos vartus, bet Shiro pavyko sugrįžti į savo kūną ir save nudūrė, kad sustabdytų visa tai, ir jam pavyko, Shiro paaukojo gyvybę, kad apsaugotu Rin. Yukijo liko vienintelis, kuris rūpinosi Rin‘u už visą tai, Rin pažadėjo atkeršyti Šėtonui, Rin pradėjo mokytis Egzorcistų mokykloje ir jo noras buvo tapti geriausiu egzorcistu ir tapti paladinu. Yukijo buvo egzorcistų mokyklos vienas iš dėstytojų, nes Yukijo pažadėjo apsaugoti Rin, bet po kiek laiko Rin‘ui buvo papasakota istorija apie prieš 16 metų įvykusi Mėlynąją naktį per kurį Šėtonas išžudė galingiausius egzorcistus, kad apsaugotu Yuri. Po daug laiko Rin paslaptis buvo atskleista ir jo gyvenimas staigiai pasikeitė, visą tai sužinoję jo bendraklasiai nebenorėjo su juo bendrauti, kai kurie net bijojo Rin‘o. Vatikanui buvo pranešta apie Šėtono sūnų ir taip Mefistas skaitėsi kaip išdavikas, nes apie tai žinojo, Mefistui pavyksta įtikinti Vatikaną, kad Rin‘ą galima panaudoti kaip ginklą prieš demonus ir patį Šėtoną, Vatikanas davė sąlygas, kad per 6 mėnesius Rin turi išlaikyti egzorcisto egzaminą ir turi išmokti valdyti savo mėlynąsias liepsnas ir jų nerodyti kitiems žmonėms.

Kadangi pats anime dar nesibaigė ir labai tikiuosi šio anime tęsinio kadangi po šešių metų išėjo antrasis sezonas, tad asmeniškai tikiuosi trečio sezono 2023😁
Na tie, kurie matė šį anime, taipogi gali pasakyti savo nuomone apie šį anime, bei kaip jūs manote kada galėtumėme sulaukti sekančio sezono? 😉

Keletą veikėjų nuotraukų paminėti šiame tekste 😉

Rinas

Yukijo

Shiro

Mefistas

Demon Slayer / Kimetsu no Yaiba


Dėkojame Just Deep už šį puikų straipsnį. Džiaugiamės turėdami tokią nuostabią pagalbininkę ir tikimės, kad ne tik mes įvertiname jos įdėtas pastangas, bet ir mūsų šaunus lankytojų ratas nepamirš raštelti vieno kito žodelio komentaruose.


Bendrai apie kūrybinę grupę:

Demon Slayer / Kimetsu no Yaiba https://animesub.lt/anime/kimetsu-no-yaiba/ yra manga, kurią kuria Koyoharu Gotōge, viena iš nedaugelio moterų shōnen pasaulyje. Manga publikuota vasario 15 dieną 2016 metais žurnale – „Weekly Shōnen Jump“. Autorė tai pat yra išleidusi „Haeniwa no Zigzag“, kuris nebuvo populiarus ar gerai išplėtotas, su kitais autorės darbai nesusipažinau. Jos pirmas darbas išleistas „70-tam Jump Treasure Newcomer Manga Awards“ 2013 metais – „Kagarigari“. Tai vieno skyriaus manga apie demonų žudiką, Kimetsu no Yaiba yra paremta pirmuoju darbu.
„Kimetsu no Yaiba“ manga labai populiari Japonijoje ir lenkia pardavimais 2019 metais „One piece“ ir kitas mangas „Weekly Shōnen Jump“ antologijoje.
12,057,628 serijų – Kimetsu no Yaiba; 10,134,232 serijų – One Piece
tai pat, autorės light novelės pagal tomų pardavimus yra 3 ir 5 vietoje.

Per dvi dienas parduota 700 000 mangos kopijų, neskaitant neoficialių pardavimų, skenuotų darbų ar nelegalių svetainių, kur tiesiog einam ir skaitom mangą.

Ufotable studija ir jos komanda.
(Kiek skaičiau komentarų, apžvalgų apie komandą kalba ne iš geriausios pusės, nes neparodo mangos kovos scenų ir kitų dalykų, ar lygina su kitais kompanijos darbais, kurie nuvylė tą asmenį. Ir man dažnai susidarė nuomonė, kad tas žmogus, kuris rašė tą komentarą/apžvalgą net neskaitė mangos. Kadangi komanda paplušėjo iš peties, kovos scenos papildytos, nes mangoje jos nėra labai detalios. Panaudota daug Utagawa Kuniyoshi (vienas iš ukiyo-e stiliaus dailininkų) piešimo stiliaus elementų. Iš tiesų jie yra mangoje, bet nėra tokie detalūs ir dažniau menami, nei matomi. Plius pati autorė padėjo su veikėjų charakterinių naratyvais. Daugybė elementų yra piešti rankomis, bet ne analogu. Ir man dažnai susidarė vaizdas, kad komentaro autorius nežino kokia virtuvė išties yra už uždarų durų. Ne visada kūrybinė grupė yra kalta dėl blogos produkcijos, nes ji ne visada gali pakeisti užsakovo reikalavimus. (Pati dirbau prie paveiksliukų darymo, ir per sukąstus dantis pieši, tai kas pasakyta piešti, o nei taip kaip nori piešti ir jokie pakeitimai nėra priimami)).

O dabar kiek detaliau apie kūrybinę grupę.

Režisierius – Haruo Sotozaki dirbo su tokiais projektais kaip – „Cowboy Bebop: The Movie“, „Fullmetal Alchemist: Brotherhood“. Režisieriaus pareigas turėjo su tokiais darbais – „Tales of Zestiria the X“, „Dokkoida!?“, „Tales of Zestiria: Dawn of the Shepherd“ nesu susipažinusi su šitais darbais, tai negaliu vertinti ar jis geras režisierius. Iš kitos pusės jei jis būtų blogas nedarytų „Kimetsu no Yaiba: Mugen Ressha-Hen“ filmo, tiesa? Ir nebūtų laimėjęs geriausio anime režisieriaus titulo 2019 metais dėl Demon Slayer anime.

Kinematografas – Yûichi Terao darbai – „Fate/Stay Night: Heaven’s Feel – I. Presage Flower”, „Fate/stay night: Unlimited Blade Works”, „Fate/Zero“.
Animacijos direktorius : Manabu Kamino, Kayo Onizawa, Akira Matsushima (dirbęs su „Naruto” ir daugybę kitų), Maiko Miyake, Masanori Miyake ( dirbęs su „Akame ga Kill!”).
Charakterių dizaineris – Miyuki Satô (dirbusi su „Goblin Slayer”, Steins;Gate”, „The Girl Who Leapt Through Time”), Mika Kikuchi (dirbusi su „Welcome to the Space Show”).

              Ufotable studija rinko žmones, kurie turi daugiausia patirties dirbant vienas su kitu, kad galėtų pasitikėti vienas kito darbu, žinotų įpročius ir būtų lengviau ir greičiau dirbti ir mano akimis jiems pavyko, sklandžiai įgyvendinti autorės Koyoharu Gotōge sumanymus, esančius mangoje. Autorė po premjeros verkė ir labai džiaugėsi anime.

Trumpa įžvalga:
Istorija pilna skaudulių, kada yra žaidžiama su žiūrovo emocijomis. Parodoma, kad ir koks yra blogas asmuo, jis ne visada pasirinko tokiu būti savo noru ir net jam reikia gailesčio. Kad visi turi svajonių ir kartais eidami lik jų pasirenkam blogą kelią ir atgal nėra kaip sugrįžti, o vėliau pamirštam kokie esam iš tiesų. Istorijoje susipina broliška meilė ir rūpestis, sunkus darbas ir draugystė. Ne veltui dažnai epizoduose yra vaizduojamos rankos. Po pirmo epizodo Tanjiro rankų momento, kurios nuo darbo, yra suskeldėjusios, sušalusios ir nuo sniego nugeltos – verkiau, nors nemeluosiu ir prieš tai verkiau (Verksnė just_Deep :D). Bet anime nėra tik skauduliai, joje susipina subtilus humoras, kuris šiek tiek paskaidrina slogią atmosferą dėl demonų ir žmonių mirčių.

Trumpa pagridinė istorija:
Šeima gyvenanti kalnuose – išžudoma demonų, paliekamas tik „vyriausias“ šeimos vaikas t.y. dukra – Nezuko, kad virstų demonu. Bet demonai nežino, kad yra sūnus, kuris išėjęs į kaimą esantį slėnyje. Po dienos grįžta vyriausias sūnus Tanjiro ir randa dar šiltą Nezuko ir skuba į kaimą ieškoti pagalbos. Pusiaukelėje viskas pasikeičia, kai Nezuko virsta demonu, o Tanjiro nenorėdamas prarasti sesers, prisiekia ją atversti žmogumi.

Pagrindiniai veikėjai:

Elitiniai kariai:

Kvėpavimo stiliai (trumpai):
Visi kvėpavimo stiliai prasidėjo nuo vieno – Saulės kvėpavimo, kurį buvo įvaldęs Yoriichi Tsugikuni. Tai senovinis ir pirmas kvėpavimas, jį naudoja tik vienas žmogus, Yoriichi buvo pirmasis demonų žudikas. Saulės kvėpavimas išsišakojo, kai kovotojai bandė išmokti saulės technikos. Kiekvienas kovotojas atrado savo technikas,  pagal savo fizines ir protines galimybes.

Vandens kvėpavimas. Originaliai turi 10 formų, bet Giyu Tomioka sukūrė naują 11 formą. Universalus kvėpavimas, nes galima pakeisti vandens tekėjimo kryptį ir sukurti savo unikalų puolimo būdą.
*  Gėlių kvėpavimas, tai atšaka Vandens kvėpavimo, ją sukūrė Kanae Kochi, ji turi 7 formas.
*  Vabzdžių kvėpavimas – Gėlių kvėpavimo atšaka ją sukūrė ir naudoja Shinobu Kocho, neturėdama daug fizinės energijos, ji naudoja nuodus. Atšaka turi 4 formas.
*  Gyvatės kvėpavimas – atšaka naudojanti 4 formas ir gyvatės formos kardą.

Ugnies kvėpavimas, tai stilius, kuris labiausiai panašus į Saulės kvėpavimą. Ugnies kvėpavimas turi 5 formas ir naudojamas Rengoku šeimos.
*  Meilės kvėpavimas, ugnies kvėpavimo atšaka ją sukūrė ir naudoja Mitsuri Kanroji. Kvėpavimas turi 5 formas ir jas atlikti gali tik Mitsuri, dėl savo fizinės jėgos ir lankstaus kardo.

Vėjo kvėpavimas, tai sustiprinto lytėjimo ir jausmo technika, technika turi 8 formas.
*  Rūko kvėpavimas – ją sukūrė ir naudoja Muichiro Tokito, originali technika turi 6 formas, bet inirtingos kovos metu Muichiro sukūrė 7 formą. Pats kvėpavimas yra Vėjo kvėpavimo atšaka
*  Žvėries kvėpavimas, atšaka Vėjo kvėpavimo, ją naudoja tik Inosuke Hashibira. Jis pats save išsimokimo šios technikos ir tik iš dalies yra Vėjo kvėpavimo atšaka, nes Inosuke naudoja aptikimo jausmą (kada jaučia artėjančius pavojus). Forma unikali dviem kardais, kuriuos kovotojas apdaužo, kad jie būtų kaip dantyti. Kvėpavimas turi 10 formų.

                Akmens kvėpavimas, turi 5 formas ir šiuo metu ją naudoja stipriausias Elitinis karys – Gyomei Himejima.

Griaustinio kvėpavimo stilius, turi 6 formas, bet vėliau yra sukuriama 7 forma. Forma akcentuojama į kojų stiprumą ir greitį. (Kovos stilius yra įkvėptas Laijutsu kovos meno).
*  Garso kvėpavimas, sudėtingas stilius, nes reikia jausti priešininko judesius, kitaip sakant juos girdėti per garsų ritmiškumą, yra 5 formos.

                Šokančio ugnies dievo kvėpavimas – technika perduodama iš kartos į kartą su Hanafuda auskarais Kamado šeimoje. Yra 12 segmentų, kurie atliekami nuo saulėtekio iki saulėlydžio. Tai šokis padėkoti už išgelbėtą gyvybę Yoriichi Tsugikuni. Pats stilius turi 13 formų.

Demonai:
Demonai mangoje yra įkvėpti japoniškų legendų apie monstrus kaip – Oni, Yōkai, Yūrei. (Paminėsiu tik kelis, kad nebūtų daugiau sužinoma apie siužetą.)

113 metų nebuvo nužudytas Aukštesnysis mėnulio demonas ir nebuvo sutiktas Muzan Kibutsuji.  Muzan Kibutsuji medžiojo šeimas, kurios galėjo būti susietos su Yoriichi Tsugikuni, dėl galimybės atgimti dėmėms. Dėl tos priežasties Komodo šeima buvo išžudyta ir Nezuko paversta demonu. O pats Muzan ieško dalyko, kuris galėtų paversti jo egzistenciją kitokia, kaip ir pačios žmonijos.

ir kiti demonai pasirodantys mangoje/ filme:

Pigmentinės dėmės ant veido:
            Pigmentinės dėmės ir jų raida – ji perduodama, tarsi liga. Kitaip sakant Tanjiro atrakino dėmes, kai vaikystėje apsaugojo savo brolį ir pats apsidegino kaktą. Tokią pat dėmę turėjo jo tėtis. Tai pirmoji stadija, „dėmės atrakinimas”. Kitas žingsnis peržengti savo galimybių ribas, kada dėmė įgauna savo formą, nuo šitos ribos ji persiduoda kitiems kovotojams, kurie peržengė savo ribas.  Jokie užrašai apie dėmes, jų galimybes nėra išsaugoti. Yra žinoma ne daug informacijos, nes vienas stipriausių kovotojų, nenorėjo perduoti šio sugebėjimo, su mintimi, kad tik tikrai talentingi „atrakins dėmes”. Pagrindinis dalykas yra sąlytis su karščių, kaip apsideginimas, kūno temperatūros pakilimas apie 40C, dažnas pulsas apie 200 dūžių (normalus pulsas yra apie 60 dūžių per minutę) ir didelė tikimybė mirti. Arba gauni dėmę arba miršti, tokia yra logika.


Visterija:
            Kodėl visterijos nemėgsta demonai? Pagal kelias Japonijos legendas Kami Myōjin nusileido iš dangaus ir kovojo su vienuoliu (kunigu) Moriya Daijin dėl žemės. Jie kovojo naudodami geležį ir visterijos šakas. Kami laimėjo ir numetė visterijos šaką ir taip išaugo Fujisuwa giria.
Visterija –  grožis, meilė, ilgas ar nemirtingas gyvenimas, palaima, gražumas, kantrybė, laimė po sunkumų, harmonija ir taika. Visterija –  ilgai augantis krūmas, kuris gali pradėti žydėti po 20 metų. Ji auginama kartomis (vieniems numirus jas augina/prižiūri kiti). Visterija, tai pat reiškia nostalgiją ir prisiminimus. Seniausia visterija pasaulyje 144 metų Ashikaga gėlių parke, ji tai pat yra antra pagal dydį užima 1,990 kvadratinių metrų!
Niekur aiškaus atsakymo neradau, kodėl demonai galėtų nemėgti visterijų, bet dažnai visterijos auga prie šventyklų, yra naudojamos dievų kovose ir keli Yōkai, Oni žudikai naudojo visterijas savo legendose. Ir iš tiesų visterijos yra nuodingos, tad visterijų nuodai realus dalykas.

(Jei neskaitai mangos, neskaityk legendos)
Du broliai legenda:
            Du broliai Minamoto no Yorimitsu (Minamoto no Raikō) ir Minamoto no Yorinobu. Abu priklausė Fujiwara klanui (prie visterijos kalno, paveiksliuke). Ir yra garsūs Japonijos samurajai, kurie gyveno Heian periodu. Kodėl tai pasakoju? Na, broliai yra sbarbūs mangoje ir visoje istorijoje, apie tai nepasakosiu daug. Esmė, kad Raikō yra minimas legendose, poezijoje, vaizduojamas paveiksluose (vienas jų prie Motinos vorės aprašymo – „Tsuchigumo no Sōshi Emaki“). Ir tai svarbu, nes Raikō nugalėjo Shuten-dōji, kuris yra Japonijos demonų/ trolių lyderis. Rementis Ōeyama Ekotoba, Shuten-dōji tampa savimi, kai miega. Tuo metu jis yra 15,25 metrų ūgio, turi raudoną kūną ir penkias raguotas galvas su 15 akių. Viena koja juoda, o kita balta, o rankos – geltona ir mėlyna. Raikō davė demonui sakės ir leido užmigti ir tada su savo vyrais nukirto jam galvas, taip nužudydami demoną/trolį. Raikō yra dažnai minimas kaip demonų, monstrų, trolių žudikas ir vienas pirmųjų samurajų. Minamoto no Yorinobu irgi buvo samurajus, bet legendų apie jį nėra, jis siekė aukšto rango ir pripažinimo politinėje sferoje.

Tai tarsi du broliai, vienas naudoja Saulės kvėpavimą, o kitas Mėnulio. Žinoma, Koyoharu Gotōge interpretavo istoriją pagal save, bet inspiracijos sėmėsi iš šių samurajų, kurie istorijoje minimi kaip pirmieji.

Mano asmeninė nuomonė:
Man labai patiko manga, dar labiau patiko anime ir labai patiko, Utagawa Kuniyoshi priešino elementai, kovų metu. Po anime sėdau prie mangos. Šiek tiek buvo sudėtinga įsijausti į ją, nes trūko tų animes piešimo sprendimų, kurių nėra mangoje. Bet persilaužimas įvyko greitai ir mangą perskaičiau per nepilną savaitę iki 180 skyriaus. (Man labiau patinka pirma perskaityti mangą, o tik tada anime žiūrėti).
Aš likau nesupratusi kodėl anime sulaukia tiek neapykantos, nes piešimas gražus, istorija aiški ir siužetas plėtojamas tolygiai, personažų charakteriai auga su kiekviena serija. Tikrai yra 2019 metų anime, kur tiesiog liūdna žiūrėti, nes nei siužetas nei piešimas nėra toks geras. Pažiūrėjus anime pradėjau galvoti kaip viena draugė sakė, – „žmonės nemėgsta Kimetsu no Yaiba, nes tai populiarus dalykas“.
Rekomenduoju pažiūrėti šitą anime, nėra ji pati, pati geriausia (kūrėjai to ir nesiekė), bet tikrai gera, tiek istorija tiek piešimu.

Trumpi klausimai – atsakymai.

Tangjiro kardas tapo raudonas kai gavo naują? – Ne, priežastis ta pati.

Koks amžius/metai Demons Slayer siužete? – Taisho periodas, 1912-1926m.

Ar labai stiprus yra Muzan? – taip, labai, juk jo lašas kraujo suteikia daug galių paprastiems demonams.

Kimetsu no yaiba reiškia? – demonus žudantys ašmenys.

Ar Nezuko atvirto žmogumi? – Kol kas nėra žinoma (manga šiuo metu kai rašau turi 185 skyrius)

Kodėl Nezuko burnoje yra bambukas? – Kad neįkastų žmogui, ar netyčia nepatektų žmogaus kraujo.

Ar Nezuko nereikia maisto ir vandens? – ne, ji atgauna jėgas miegodama.

Kodėl Kagaya Ubuyashiki vadovauja Demonų žudikų korpusui? – taip ir yra silpnas, negali kovoti. Jo šeima yra prakeikta, nes Muzan yra kilęs iš Ubuyashiki giminės. Jis rūpinasi visais kovotojais, net pačiais silpniausiais, taip užsitarnaudamas pagarbą ir nuolankumą. Dažnu atveju Ubuyashiki šeima padėjo kovotojams, prieš jiems tampant kovotojais.

Ar demonai gali naudotis kvėpavimo stiliais? – taip, gali.

Nuo ko priklauso demono stiprumas? – nuo suvalgytų žmonių skaičiaus ir fizinės būklės prieš pavirstant demonu.

Kokios yra kardų spalvos? – įvairios. Tanjiro – juodas. Zenitsu – geltonas, Inosuke – šaltai pilkas, Giyu – mėlynas, Shinobu – levandos violetinė, Kyojuro – raudonas, Gyomei – pilkas, Sanemi – žalias, Kanao – šviesiai pilkas, Mitsuri – rožinis, Obanai – violetinis, Muichiro – baltas, Tengen Uzui – juodas, o ašmenys chaki.

Kodėl kardų gamintojai yra su kaukėm? – kad niekas nežinotų kaip jie atrodo ir negalėtų jų nužudyti.

 

SK∞ – Dabar Griebsim Riedlentes

 

Skaitydami galite pamatyti keletą spoilerių. (daugiau…)

Megalo Box – turi pamatyti!

megalo box gif on Tumblr

Sveiki, turiu dar vieną įdomų anime, kuriuo noriu pasidalinti. Nors kai kurių nežavi sporto anime, šis tikrai vertas dėmesio. Anime re-make’as išvydo eterį 2018 metais, tačiau kas labiausiai žavi, tai pasitelktas piešimas perduodantis senų laikų atmosferą. Ilgai netempę, pereikim prie esmės…

Istorija.

Istorija sukasi aplink mėgėją boksininką Džo, kuris kovoja gatvės turnyruose, jog pragyventų. Tačiau lušnynų bokso ringe viską valdo pinigai, tau sumoka ir padarai kas prašoma – pralaimi arba laimi. Džo atsibosta nuolat nusileisti ir pralaimėti neparodžius visko ką jis gali. Tačiau vieną dieną, Džo gyvenimas pasikeičia sutikus dabartinį Megalonijos čempioną Yuri. Po trumpo apsižodžiavimo, jiedu susirungia ringe, ir žinoma, Džo skaudžiai pralaimi. Šis nori revanšo, tačiau, kad vėl galėtų kautis prieš jį, jis turi užsiregistruoti į Megalonijos turnyrą ir pakilti iš lentelės apačios iki pat Megalonijos čempiono – Yuri.

Tai, kas laukia Džo – tikras desertas žiūrovui. Šio anime kiekviena serija mane laikė kaip ant adatų. Tiek piešimo stilius ir garso takeliai suteikia visai skirtingą atmosferą, kurią turėtų pamatyti kiekvienas.

Megalo box

O čia keletas vaizdų iš anime:

Megalo Box Junk Dog Gearless Joe GIF - MegaloBoxJunkDog GearlessJoe Boxing - Discover & Share GIFs Steam Community :: :: megaloMegalo Box - Coffee SenpaiI swore to him

The Rivalry: “Gearless” Joe vs Yuri | Toonami Faithful5 4 - C H 4 N — Megalo Box (2018)

 

Komentarai