Pamąstymai…

https://pm1.narvii.com/5756/c826ed41c4f27838baf7159b0bcd3941e1fa8d4c_hq.jpg

Taigi laba dienelę visiems. Senokai kažką rašiau, vis to laiko mažą. Tad šiandien kalbėsiu… net nežinau dar apie ką kalbėti 😀 yra tokia begalė temų apie kurias galėčiau ir norėčiau pašnekėti, kad net sunku išsirinkti, nors šiomis dienomis aktualiausia tema, tai šiukšlės… Neseniai mačiau video, kaip kelių kilometrų jūros ruožas nuklotas šiukšlėmis, o banginį privalėjo nušauti, kad nebesikankintų. O pasirodė, kad jis pririjęs begalę plastiko maišų ir kitokių atliekų, tarsi šiukšlių konteineris… O kiek dar yra tokių nugaišusių gyvūnų, kurių niekas nepastebėjo? Kiek dar žmonės bus tokie neatsakingi ir šiukšlins kur papuola?
Kasdien tenka vaikščioti po miestą ir matyti tiesiog pro langus mėtomas šiukšles… Na negi taip sunku nueiti iki šiukšlinės? Negi taip nesvarbu kokioje aplinkoje ir planetoje gyvename? Toks vaizdas, kad visiems svarbiausia jie patys, o kas dedasi aplink juos visai neįdomu. Užsidarę tarsi vakuuminiame maiše, tipo nieko nematau, nieko negirdžiu ir galvos dėl to nekvaršinu… Baisu ir graudu. Gal dar žmonių mentalitetas nepasikeitęs šiuo atžvilgiu, bet viliuosi, kad netolimoje ateityje tai pasikeis.
Man turbūt graudžiausias metų renginys metuose, tai “Darom”…. vieni prišiukšlina, kiti eina rinkti… nu argi ne absurdiška? O dar graudžiau būna, kai atšilus orams tenka nuvažiuoti į poilsines vietas prie vandens… Verkt norisi pamačius kokius šiukšlių kalnus palieka… Tipo sunku mesti šiukšles į atsivežtą maišą, kuriame buvo maistas ir gėrimai? Bet ne, vietoj to mėto kur papuola ir galiausiai apdergę plačiu spinduliu savo stovyklavimo vietą ima ir pasišalina, dar kiti ir iš mašinos papildomai išmeta šiukšles… Nu kaip taip galima?! Niekad to nesuprasiu. Mes net šiukšlių maišus mašinoje vežiojamės, kad maža kas… Taigi, būkite tokie dori ir po savęs susirinkite tai ką atsivežėte.
Tokia pamąstymų gaida ir užbaigsiu savo tekstuką. O galvojau apie brakonieriavimą pašnekėti… Na tai liks kitam kartui. 😀 Geros dienos 😉

Komentarai